maandag 18 juni 2012

Tuinen van Drulon

Begin juni, vanuit Frankrijk onderweg naar huis, gestopt in Drulon om daar de tuinen te bekijken.


Liefhebbers van tuinen en kunst moeten
zeker eens een bezoek brengen aan de
Jardins Artistiques de Drulon in het zuidwesten van de Cher.
Vanaf 1998 is vanuit een
verwaarloosde staat de 16 hectare
omgetoverd tot een beeldentuin. 
Als eerste veranderde de groententuin in een bloementuin,
in de daarachter gelegen weide kwam een kamertuin en een wilde tuin. Deze drie gedeeltes zijn in 2000 samen met de gebouwen opengesteld voor het publiek. Maar als snel kwamen er nieuwe tuinen bij: de tuin van Bacchus, een verzameling (15 verschillende) tafeldruiven en de tuin van Paeon met z’n Chinese pioenrozen (300 verschillende) en de Engelse rozen (80 verschillende).(tekst uit publicatie)
 
De bloementuinen zijn op kleur ontworpen, maar daar trekken de planten zich niets van aan. Alles groeit door en over elkaar en een zee van kleuren en geuren komt je van veraf tegemoet. Het meeste werk wordt door de eigenaars van de tuin, een Belgisch echtpaar, gedaan. Met hulp van een stagiaire en af en toe een vriendelijke vrijwilliger. Veel te weinig mankracht voor de enorme hoeveelheid werk. De tuin maakt w.s. daardoor een wat rommelige indruk, maar ondanks dat een bezoek waard.

                                                                             
Ieder jaar ontvangen de Tuinen van Drulon, het kasteel en z’n bijgebouwen een internationale expositie van beelden en installaties van een vijftigtal kunstenaars. Ook zijn er het gehele seizoen door verschillende manifestaties.
(tekst uit publicatie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten