maandag 3 september 2012

Bijen dit keer.


Gisteren de bijenmarkt in Utrecht bezocht. We waren uitgenodigd door een ”Franse“ vriendin die daar een kraam had gehuurd  om een door haar geschreven boek over bijen te promoten/verkopen.
We vertrokken vanuit west Nederland, met de fietsen achterop de auto om van daaruit een zonnige fietstocht te gaan maken.
Dat viel een beetje tegen, naarmate we midden Nederland bereikten  , werd de lucht grijzer en zakte de temperatuur. Daar waren we niet op gekleed!

Het enthousiasme voor het houden van bijen groeit, maar we begrepen dat er nogal wat bij komt kijken.
Om maar te beginnen met het hebben van genoeg ruimte om de kasten en  bijbehorende attributen neer te zetten. Je leest dat er mensen bijen houden op het balkon , maar die kasten  zijn niet het grootste probleem.
Van een geïnteresseerde toekomstige imker hoorden wij dat je (voor die attributen) al  een extra schuur nodig zal gaan  hebben.

En, veel belangrijker naar ons idee,  is  het hebben van  buren die het net zo leuk vinden als jij . Het geeft nogal wat ” bedrijvigheid “ in de tuin. Je weet dat een bij alleen in hoogste nood zal steken, maar toch……


Wij gingen alleen maar voor de  honing!
En die was volop te koop.

Heerlijk, je zou alles wel willen proeven, maar we  hebben het weten te beperken tot 2 potten!

3 opmerkingen:

  1. Wat ruimte betreft kunnen jullie misschien denken aan de gezamelijke tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de anonieme schrijver de moestuin bedoelt...dat is verleden tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was erg gezellig en verrassend jullie ineens te zien in NL. Meestal ontmoeten we elkaar een stuk zuidelijker. Dank voor je link naar het filmpje. Ik hoop toch dat ondank de schuur vol materiaal die je nodig schijnt te hebben, er bijen zullen komen in jullie familie. Overigens heb ik ook bijen, maar ik heb ze alleen maar voor de natuur neergezet. Ik hoef hun honing of was niet. Scheelt een heel stuk in ruimte en gedoe!
    Tot ziens. Roosje Boum

    BeantwoordenVerwijderen