Het is zaterdag vandaag en ook nog de eerste zaterdag van de maand.
Afgelopen donderdag liet “ Rotterdam oogst “mij weten dat deze week, de XXL markt op het Noordplein gehouden zou worden.
Toen we er aan kwamen zag het er vanuit de verte erg leeg uit, dus
we kregen al snel een vermoeden dat het wel eens tegen zou kunnen gaan vallen met het XXL.
Maar dat bleek mee te vallen...
Vanwege het kleine aantal kramen, had hij een schaduwrijk plekje
aan de andere kant gevonden.
Geef hem eens ongelijk, maar op dat moment hadden we behoorlijk de pest in.
Geef hem eens ongelijk, maar op dat moment hadden we behoorlijk de pest in.
De boosheid was snel over, toen we met hem in gesprek raakten over z’n verschillende soorten olijfolie, we uitgebreid geproefd hadden en en besloten hadden wat we wilden.
Ik vertelde dat ik vroeger nog wel eens , via de post, olijf olie liet komen van La vialla,
een Toscaans bedrijf dat zijn heerlijke artikelen via een mooie website aanbiedt .
Hij knikte enthousiast, beaamde het en gaf ons nog wat extra info over dat bedrijf.
Maar het bedrijf , van zijn eigen familie, waar zijn olie vandaan komt is stukken kleiner, vandaar dat hij ook wekelijks te vinden is op het Noordplein en nooit overslaat!
En als "vaste" klant, kregen we een mooi zakje kruiden mee om te mengen met de olie .
In die marinade liet je het te bakken stukje vlees dan even liggen om het daarna , zonder er verder olie bij te doen, te bakken. Dan gebruikte je veel minder olie dan wanneer je de olie eerst in de pan deed en daarna het vlees.
Ik heb het nu over extra virgin olijfolie. Daar moet je vanwege de prijs een beetje zuinig mee zijn., maar is natuurlijk veel lekkerder!
Dit alles volgens onze Siciliaanse olieman.
Gisteren werden in het Westland de tomaten gratis uitgedeeld. Dit ivm de lage prijzen op de veiling.
De moeder van de olie man stond een eindje verder op de markt een saus van deze tomaten te maken. De opbrengst van deze potjes met saus zou naar een goed doel gaan.
Bij zijn buurman, een biologische paddenstoelen kweker, nog wat verhalen gehoord over het voordeel van kweken op geperst zaagsel. Ik vroeg hem of hij zijn kwekerij in Rotterdam had in het oude Tropicana zwembad ?
Nee,vertelde hij, die verbouwen niet biologisch, ze gebruiken daar als voedings bodem
koffiedik, en je weet niet wat daar voor resttroep daar nog in zit. Niet vanwege de koffie maar vanwege de machine waar het koffiedik uitkomt. Hij bedoelde hier mee, de schoonmaak en onderhoudsmiddelen van de machine.ik weet niet of dat verhaal klopt, maar het zou zomaar kunnen.
Geen paddenstoelen, maar gerookte knoflook bij hem gekocht, ook home gerookt.
Kortom, ondanks de kleine hoeveelheid kramen was het leuk, lekker en leerzaam.
een Toscaans bedrijf dat zijn heerlijke artikelen via een mooie website aanbiedt .
Hij knikte enthousiast, beaamde het en gaf ons nog wat extra info over dat bedrijf.
Maar het bedrijf , van zijn eigen familie, waar zijn olie vandaan komt is stukken kleiner, vandaar dat hij ook wekelijks te vinden is op het Noordplein en nooit overslaat!
En als "vaste" klant, kregen we een mooi zakje kruiden mee om te mengen met de olie .
In die marinade liet je het te bakken stukje vlees dan even liggen om het daarna , zonder er verder olie bij te doen, te bakken. Dan gebruikte je veel minder olie dan wanneer je de olie eerst in de pan deed en daarna het vlees.
Ik heb het nu over extra virgin olijfolie. Daar moet je vanwege de prijs een beetje zuinig mee zijn., maar is natuurlijk veel lekkerder!
Dit alles volgens onze Siciliaanse olieman.
Gisteren werden in het Westland de tomaten gratis uitgedeeld. Dit ivm de lage prijzen op de veiling.
De moeder van de olie man stond een eindje verder op de markt een saus van deze tomaten te maken. De opbrengst van deze potjes met saus zou naar een goed doel gaan.
Bij zijn buurman, een biologische paddenstoelen kweker, nog wat verhalen gehoord over het voordeel van kweken op geperst zaagsel. Ik vroeg hem of hij zijn kwekerij in Rotterdam had in het oude Tropicana zwembad ?
Nee,vertelde hij, die verbouwen niet biologisch, ze gebruiken daar als voedings bodem
koffiedik, en je weet niet wat daar voor resttroep daar nog in zit. Niet vanwege de koffie maar vanwege de machine waar het koffiedik uitkomt. Hij bedoelde hier mee, de schoonmaak en onderhoudsmiddelen van de machine.ik weet niet of dat verhaal klopt, maar het zou zomaar kunnen.
Geen paddenstoelen, maar gerookte knoflook bij hem gekocht, ook home gerookt.
Kortom, ondanks de kleine hoeveelheid kramen was het leuk, lekker en leerzaam.
*NIEUW*
Alle zaterdagen R'damse Oogst van 10 tot 17 uur, Noordplein R'DAMSE OOGST, de essentie, op alle zaterdagen Met terras en 12 deelnemers R'DAMSE OOGST XL 3de zaterdagen Met verse marktmuziek, terras en 35 deelnemers: 18 aug, 15 sep, 20 okt, 17 nov, 15 dec R'DAMSE OOGST XXL 1ste zaterdagen Met verse marktmuziek, bier en wijn op het terras en 45 deelnemers: 4 aug, 1 sep, 6 okt, 3 nov, 1 dec |
Leuk verhaal. Ik hoop dat het zaagsel van schoon hout gemaakt is en niet van sloophout.
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je weer op je blog schrijft!
BeantwoordenVerwijderen