vrijdag 1 februari 2019

Dag vijf


De vijfde  dag  en dat was weer een dag met redelijk extreem weer.  Vannacht is er erg veel regen gevallen, het stormde  behoorlijk  toen we  vanochtend  wakker werden.
Daar door zat er veel beweging  in de lucht.
Wisselend  bewolkt met zeer regelmatig zon!

De geplande tocht kon doorgaan.

Richting vliegveld  van Faro waar een mooi natuurgebied ligt met eilandjes voor de kust , een vogelreservaat en een mooie uitgezette wandeling.
We begonnen  met de wind in de rug, het was behoorlijk koud, maar daar hadden we op gerekend. Verre uitzichten, aan de zeekant een  drassig gebied met veel vogels en daarachter de duinen en de zee.

Links lag  een  hele mooie golfbaan,schitterend aangelegd met veel groen en een eind verder, decadente villa’s.  Van Gaal, de voetbaltrainer zou hier ergens een huis hebben.De meeste villa’s waren niet zo naar mijn smaak. Één sprong er  uit die ik wel indrukwekkend vond. Wie weet woont hij daar wel, dat zou een punt in zijn voordeel zijn.


 Op de weg terug waren we aardig aan de harde wind en de kou gewend, dus we hebben de houten brug over het moeras naar het strand er ook nog maar bij genomen. Maar bij het strand aangekomen zijn we direct omgekeerd. Je werd daar gezandstraald.

We hebben  met behulp  van onze Tom Tom daarna  op weg naar Olhos wat gedwaald langs allemaal binnenweggetjes.  Zolang je de grote doorgaande  wegen maar vermijd is het hier erg mooi en heel verrassend. Vooral omdat er zoveel bloeiende struiken en bomen langs de wegen staan. 

En dan al die amandel, mandarijnen , citroen en sinaasappel boomgaarden!!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten