dinsdag 3 februari 2015

eten in Portugal


In Frankrijk aten wij regelmatig een menu d' ouvrier. Niet overal aan te raden , maar in Espartignac, was het geweldig.
Voor 13 euro pp had je  een voor, hoofd  , kaas, nagerecht, koffie en een liter wijn.  Ook nog met liefde klaargemaakt, althans zo smaakte het!
Hier  hebben we  een soortgelijke formule aangetroffen. Naast de groentehal in een klein dorpje in de buurt rook het zo heerlijk naar brandende houtskool . Voor ons een goede reden om even te kijken wat er op het menu stond.
Er was geen menu, de ober liet je kiezen tussen de lekkerste kip van het dorp of jonge gegrilde makreeltjes. De rest moesten we maar afwachten....
Eerst kwamen er inktvisjes, gecaramelliseerde worteltjes met kaneel plus een rode kool salade, daarna een klein hard kaasje, sardientjes paté ,olijven, zoute boter en brood. Toen een heerlijke salade van vers geschilde (ja echt) tomaten.
Daarna ons hoofdgerecht,de gegrilde kip en de jonge makreeltjes met frites en een nagerecht. Dat bestond uit een heel simpele combi van stukjes sinaasappel, vijgen, amandelen en een soort wentelteefje.  Een kopje koffie en een halve liter wijn .
Het af te rekenen bedrag was iets meer dan de helft van wat we in Frankrijk gewend waren . ....   Dus met nog meer liefde  klaargemaakt, dat was duidelijk.
Een flinke fooi was dan ook zeer op zijn plaats!

2 opmerkingen: