dinsdag 29 januari 2019

Dag twee

Vandaag onze tweede dag in Olhos en die zou wat minder zonnig worden dan gisteren.
Maar toen we sochtends de gordijnen openden zag het weer er goed uit.
Na het ontbijt op weg om zo lang de zon scheen ervan te gaan genieten.
Over de rotsen , op de leukste kleine strandjes uitkijkend, langs de mooist 
bloeiende struiken  op weg naar een  trap die afdaalt naar  een wat groter strand waar vandaan  we  via een klein straatje naar Olhos terug konden lopen.
Het is jaarlijks altijd onze eerste wandeling die we maken en iedere keer zijn we weer enthousiast over hoe mooi dit stukje kust is.

Het bleef lekker weer en we besloten de gok  te wagen en te gaan lunchen op ons favoriete terras op de boulevard van Olhos.
Er is altijd van alles te zien. En je kan er heerlijk , simpel eten.

Naast ons kwamen twee vrouwen zitten. De oudere dame leek iedereen te kennen en maakte een praatje met wat mensen om zich heen. De jongste van de twee bleek haar kleindochter te zijn,  ze was een paar daagjes op bezoek.
Ze keek het allemaal aan , ging voor haar oma een wijntje halen en voor zich zelf een sapje. Het was voor haar geen vakantie. Ze moest voor school een artikel schrijven en dat voor vrijdag inleveren, dus de laptop werd uitgepakt en ze begon. 
Oma kon niet achter blijven, pakte haar telefoon en deed of ze zou gaan lezen. Maar ze hield alles om zich heen in de gaten, zat links en rechts te zwaaien en veranderde regelmatig van plaats.
Maar haar kleindochter werkte hard door en oma maakte een trotse indruk en genoot!
En wij hadden alle tijd om dit gade te slaan, heerlijk vakantie!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten